Voda zaliala hlavnú cestu k obciam Čičava,Merník a Michalok vo Vranovskom okrese

16.08.2005 Bardejov

Čičava/Merník/Michalok 16. augusta (TASR) - Odrezané od sveta zostali po dnešnej rannej búrke a nočných dažďoch obce Čičava, Merník a Michalok vo Vranovskom ...
Čičava/Merník/Michalok 16. augusta (TASR) - Odrezané od sveta zostali po dnešnej rannej búrke a nočných dažďoch obce Čičava, Merník a Michalok vo Vranovskom okrese.

Vyliata voda z dvoch miestnych potokov - Čičavka a Krahulec zaliala hlavnú príjazdovú cestu a znemožnila prístup do okresného sídla. \"Najväčšia búrka sa prehnala našou obcou okolo piatej hodine ráno a voda ešte len teraz stúpa, \" uviedla pre TASR pracovníčka Obecného úradu v Čičave Martina Marcinková. Dodala, že nákladné autá, medzi ktorými boli aj hasiči, síce ešte do obce prešli, no osobnými autami sa už obyvatelia týchto obcí nedostali ani do práce, ani k lekárovi.
Podľa Marcinkovej voda spôsobila nemalé problémy aj v čičavských rómskych osadách. \"V starej osade, ktorá je na svahu, sa voda dostala do obydlí, ale postupne odteká, nová osada je na rovine, takže tam voda zostáva stáť, \" doplnila pracovníčka.
Podobná situácia so zaliatymi cestami je aj v obci Remeniny a Matiaška.
 

Vyberte región